جشن هاى نوروزگاهى ضد فرهنگ میراث فرهنگی نهاوند

 جشن هاى نوروزگاهى ضد فرهنگ میراث فرهنگی نهاوند

رضا مهدوى تبار  در مبحث برپایی نوروزگاه ها در سطح شهرستان متاسفانه شاهد ارائه ای با کیفیت مطلوب همانند شهرهایگردشگرپذیر، توسط میراث فرهنگی نهاوند نیستیم/ به نظرمیرسد اداره ی مذکور، به گونه ای هدفش برگزاری برنامه ی نوروزی بوده ، که باضمیمه ی چند عکس، گزارش علمکردی به استان ارائه نماید

ابتدا این سوال مطرح میگردد باتوجه به ظرفیت های گردشگری و قرار گرفتن نهاوند بر سر راه ارتباطی استانهای مرکزی و جنوبی بهاستانهای غربی این شهر چقدر توانسته در جذب گردشگر به ویژه مسافران نوروزی موفق عمل نماید ؟

در مبحث برپایی نوروزگاه ها در سطح شهرستان متاسفانه شاهد ارائه ای با کیفیت مطلوب همانند شهرهای گردشگرپذیر، توسط میراثفرهنگی نهاوند نیستیم و این را می‌توان در عدم برنامه ریزی در برگزاری نوروزگاه ها دید که یکبار تاریخ برگزاری نوروزگاه تغییر می‌کند،یکبار مکان نوروزگاه شهر نهاوند از بام نهاوند به بوستان چهارباغ تغییر می‌کند و بجای معرفی پارامترهای فرهنگی و تاریخی واجرایموسیقی های بومی ، موسیقی کُردی اجرا می‌شود ! که همین در واقع  مفهوم نوروزگاه را که ابزاری فرهنگی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری  هر منطقه هست زیر سوال می برد !

اکنون با توجه به نوع برپایی برنامه های نوروزی میراث فرهنگی نهاوند، به نظرمیرسد اداره ی مذکور، به گونه ای هدفش برگزاری برنامهی نوروزی بوده ، که با ضمیمه ی چند عکس، گزارش علمکردی به استان ارائه نماید که این برنامه ی فرهنگی در نهاوند اجرا شده، و اینکه نوروزگاه چطور و چگونه و با چه کیفیتی برگزار شود ، مهم و مد نظر نیست  !!!

با توجه به عبور مسافران زیادی از شهر نهاوند، و زیرساخت های موجود قابل قبول گردشگری در بوستان کوثر و چهارباغ، چرا نباید درکنار برپایی نوروزگاه در سراب های شهرستان شاهد برگزاری نوروزگاه ، کل ایام نوروز در شهر نهاوند به عنوان مرکز شهرستان باشیمکه اتفاقا از ظرفیت های تاریخی و گردشگری فراوانی هم بهره مند است؟! آیا برپایی نوروزگاه در نهاوند که به عنوان شهرتاریخی معرفیاش میکنیم باید به یک روز ختم شود ؟؟؟

آیا بهتر نبود در کنار برپایی نوروزگاه، نمایشگاه صنایع دستی، جشنواره آش های محلی و سوغات منحصر به فرد شهر نهاوند،نمایشگاه عرقیات گیاهی تولید نهاوند به عنوان یکی از مراکز تولید گیاهان دارویی، برگزاری بازی های بومی و محلی، اجرای برنامه هایمفرح توسط گروه های نمایشی و نوازنده های محلی و پاپ متعددِ منطبق با فرهنگ شهر نهاوند در کل ایام نوروز برگزار می‌شد؟؟؟

آیا میراث فرهنگی نهاوند نمی‌توانست در بوستان کوثر یا چهارباغ، ایستگاه گردشگری برای معرفی آثار تاریخی و فرهنگی شهر نهاوندمستقر نماید و در کنار همین ایستگاه گردشگری، مینی بوس، ون یا تاکسی گردشگری رایگان تعریف گردد تا گردشگران به آسانیبتوانند از مراکز گردشگری شهر نهاوند دیدن نمایند ودر واقع همین می‌تواند توقف گردشگر را بجای عبور از شهر تضمین نماید !!! چراکه نهاوند شهر مقصد گردشگری نیست و برنامه ریزی در خصوص جذب گردشگر با چنین ایده هایی باید مد نظر قرار گیرد.

حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه های تاریخی، رستوران حمام گلشن، آرامگاه عارف نهاوندی (شیخ ابولعباس) آرامگاه میرزا آقاحجتنهاوندی ، مرقدمطهر امامزادگان محمد و علی(ع) ، مسجد جامع ، موزه ی شهدا ورا می‌توان به عنوان اِلمان های گردشگری شهرنهاوند، در یک پک گردشگری تدوین نمود و به مفهوم بهره مندی از ظرفیت گردشگری در شهر رسید که متاسفانه هیچ انگیزه و برنامه ریزیدر این خصوص از سوی میراث فرهنگی نهاوند تا کنون دیده نشده !!!

آنچه امروز در نهاوند از آن به عنوان مسافران نوروزی یاد می‌شود در واقع دوستان و اقوام مردم این شهر و کسانی هستند که به دلیلمهاجرت کاری به قصد دید و بازدید نوروزی به شهرخود برگشته اند و به همین واسطه ممکن است برخی میهمانان خود را به مکان هایگردشگری شهرستان دعوت کنند، اگر هم مدارس و خانه ی معلم پذیرایی قشری از مسافران هست در واقع حوالی شب به نهاوند رسیدهاند و به اجبار در مرکز اسکانی شب را در نهاوند می‌مانند و این یعنی کمتر مسافری یا هیچ مسافری ، نهاوند را به عنوان شهر مقصدگردشگری خود انتخاب نکرده است، متأسفانه بیشتر مردم کشور هنوز نهاوند را نمی‌شناسند و نمی‌دانند کجاست چه بسا با ظرفیت هایگردشگری این منطقه آشنایی داشته باشند !!! اگر چنین نبود امروزه شاهد آن بودیم مراکز اقامتی شهر نهاوند پر از مسافر بود و سوئیتها و خانه مسافرها در سطح شهر رونق رونق داشتند !

  

در پایان لازم است یادآور گردد، عنوان مطالب انتقادی مذکور توسط نگارنده، نادیده گرفتن زحمات پرسنل میراث فرهنگی نهاوند در انجامامور روزانه شان، نیست بلکه؛ هدف ارائه ی راهکاری برای جبران کاستی هایی است که میراث فرهنگی شهرستان به عنوان اصلی ترینمرجع  معرفی نهاوند، می بایست مد نظر قرار دهد چرا که دو سال کرونایی فرصتی مناسب و کافی بود برای برنامه ریزی اصولی درجهت معرفی ظرفیت های نهاوند تا در پساکرونا بتواند نمره ای قابل قبول از خود بجای گزارد.

رضا مهدوی تبار / صبح نهاوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *