جای خالی نهاوند در نمایشگاه گردشگری تهران !
رضا مهدوى تبار: پانزدهمین نمایشگاه صنعت گردشگری و هتل داری و صنایع وابسته ، از تاریخ نهم تا دوازدهم بهمن هزار و چهارصددرمحل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران درحال برگزاری است، که هدف از برگزاری این چنین نمایشگاه هایی آشنایی سرمایهگذاران، فعالین صنعت گردشگری و مردم سایر استان ها و کشورها با ظرفیت های هر منطقه است تا علاوه بر تبادل اطلاعات و به روزکردن خدمات گردشگری به گردشگران زمینه ای برای جذب توریسم فراهم آورد چرا که اگر پای گردشگر به هر منطقه ای باز شود موجبرونق اقتصادی در آن منطقه خواهد شد.
با کمال تأسف شاهدیم نگین پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، شهرستان نهاوند در این نمایشگاه غرفه ای ندارد !!!
مسبب این شرایط در شهرستان کیست؟
آیا دیار هفت هزار ساله ی ما که به حق برگ زرینی است از شناسنامه تاریخ و تمدن ایران زمین باید این چنین به دست فراموشی سپردهشود؟!
آیا نهاوند، این دیار کهن هیچ ظرفیتی برای شرکت در نمایشگاه صنعت گردشگری تهران ندارد؟!
اگر نهاوند را شهر سرابهای خروشان می نامیم، یا آن را قطب تولید گیاهان دارویی و دامپروری و کشاورزی معرفی میکنیم و … چراامروز که باید به نمایشگاهی تخصصی در حوزه ی گردشگری این گونه بی تفاوت باشیم، بطور که شهرهای همجوار و بعضا کوچکاستان همدان در آن صاحب غرفه اند؟!
چه کسی پاسخگوست؟
میراث فرهنگی شهرستان، فرماندار، نماینده مردم ، فعالین بخش گردشگری و سایر مسولین امر ؟؟؟؟
چرا رسانه های شهرستان این مهم را مطالبه نمیکنند؟
اگر مسولین ما معتقدند می بایست پای سرمایه گذار را به شهرستان باز کرد تا ظرفیت های حوزه ی گردشگری سامان یابند چرا امروزسکوت کرده اند؟ چرا فعالین بخش خصوصی در حوزه ی گردشگری شهرستان را به حضور در این نمایشگاه تخصصی ترغیب نکردهاند؟
با این بی تفاوتی های مسولین شهرستان، نهاوند مظلوم روز به روز در انزوا خواهند ماند و از مسیر توسعه عقب خواهد ماند ، چنان کهدیدیم بیش از یک سال است موزه ی تاریخ و فرهنگ نهاوند تعطیل و اشیاء تاریخی آن به همدان منتقل شده و مسولین فقط وعدهبازگشایی آن را در خانه صمصام میدهند که هنوز کاملا توسط میراث فرهنگی تملک نشده است !
آنچه مرا به نگارش این مطلب واداشت، داشته های نهاوندِ کهن در حوزه های مختلف جذب گردشگر است، مادامی بنام نهاوند هر ساله بهلطف موسسه فرهنگی علیمردان در نگارخانه نهاوند جشنواره آش ورکواز برگزار میشود و مورد استقبال فراوان قرار میگیرد چرا نتواند باحضور فعالین حوزه گردشگری در بخش های مختلف ظرفیت های این دیار کهن از جمله ؛ قالی بافی، مبل و منبت دهفول ، منجوق بافیروی چوب، بافت گلیم و گبه، انواع شیرنی مختص نهاوند (گز آردی، خمیر صنل، حلواگردویی) گیاهان دارویی، محصولات باغی و زراعیو شیلات و… حضور پیدا نمایند و ظرفیت های این منطقه را به فعالین و گردشگران این حوزه بشناساند؟!